Belpop Bonanza

De muzikale geschiedenis van ons land is rijk en bijzonder. In iedere stad of gemeente vallen er schatten aan Belpop-verhalen te rapen, ook in onze hometown Oudenburg. Vanaf 1 juli 2021 kan je die unieke stukjes Belpop-geschiedenis in onze stad ontdekken met de fiets of te voet.

Op 10 verschillende locaties worden allerlei leuke, exclusieve verhalen en anekdotes verteld over de geschiedenis van de pop-en rockmuziek in Oudenburg. De fiets- en wandelroute is uitgestippeld door dé vakmannen bij uitstek: Jan Delvaux en Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing). Deze twee hebben zich helemaal ingewerkt in het muzikale erfgoed van onze prachtige stad. Zij zijn deze zomer, en ook daarna, onze gidsen.

Alles wat je nodig hebt, is een smartphone en een fiets of stapschoenen. Op verschillende locaties hangt een bordje met een QR-code. Achter elke code wacht een mooi verhaal in woord en beeld.

De wandeling start op 1 juli en kan vrij worden gebruikt door iedereen.

De brochure van de wandeling kan hieronder gedownload worden of kan afgehaald worden in het RAM (Romeins Archeologisch Museum - Marktstraat 25).

 

Belpop Bonanza