Véronique De Loof

Véronique De Loof

Waar kunnen mensen jou van kennen?

Ik ben leerkracht wetenschappen bij de school Petrus & Paulus Sint-Jozef in Oostende. Ik geef daar biologie, chemie en fysica aan de leerlingen van het vijfde en het zesde middelbaar.

Maar waar men mij waarschijnlijk van zullen kennen, is de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Oudenburg.


Wat is jouw grootste passie?

Mijn grootste passie is saxofoon spelen in de harmonie. Het is een ongelofelijk gevoel om zo bij te dragen tot allerhande muziekwerken. Ik ben op 37-jarige leeftijd begonnen met privéles piano en na 5 jaar heb ik saxofoon leren spelen in de muziekschool. Ondertussen spelen mijn drie kinderen een blaasinstrument in de harmonie, dus dit is een echte familieaangelegenheid geworden.


Waarom is Oudenburg zo speciaal voor jou?

Aangezien Oudenburg geen grote stad is leer je snel veel mensen kennen en kom je elkaar vaak tegen. Zelf vertoef ik heel graag aan Plassendale. Ik ben grote fan van suppen en kajakken en ik ga meestal daar in het water aangezien je op het kanaal naar beide richtingen kan, zowel richting Brugge als richting Nieuwpoort.

Achteraf vind je me dan ook vaak terug in ‘t Spaans Tolhuis waar je op je gemak iets kan eten en drinken.

Oudenburg is ook de mooie stad waar we jaarlijks ons lenteconcert houden. We oefenen hier maanden voor en dan is het zalig om dit in een zo goed als uitverkocht ipso facto voor publiek te spelen.