Evenementen

Wie een evenement organiseert op het Oudenburgs openbaar domein moet daarvoor toelating hebben. De aanvraag hiervoor moet gericht worden aan het college van burgemeester en schepenen. Daarnaast moet voor alle manifestaties (behalve voor wielerwedstrijden) een manifestatiefiche ingevuld worden. Dit kan vanaf ook volledig digitaal.

Let wel: doe je aanvraag tijdig!
Het blijft wel belangrijk om de aanvragen tijdig in te dienen. De organisatie van een evenement dient ruim op tijd (minstens een maand op voorhand) te worden aangevraagd. Vaak moet er immers nog bij andere diensten advies worden ingewonnen.

We zijn ervan overtuigd dat dit nieuwe systeem een tijdsbesparing voor zowel onze medewerkers als onze inwoners zal opleveren. Inwoners die digitaal niet zo goed uit te voeten kunnen, mogen ons steeds telefonisch contacteren of langskomen bij de dienst vergunningen (de Groote Poorte, Weststraat 31-33) zodat we de aanvraag samen kunnen uitvoeren.

Vragen?
Voor verdere vragen kan je steeds terecht bij de dienst vergunningen, De Groote Poorte, Weststraat 31-33, 8460 Oudenburg, via vergunningen@oudenburg.be of telefonisch op het nummer 059-56 84 57.
 

Aanvraag evenement