2017

De stad Oudenburg is één van de 10 West-Vlaamse steden die op maandag 18 december 2017 de #sportersbelevenmeer-award in ontvangst mochten nemen in de SportinnovatieCampus in Brugge. Sport Vlaanderen daagde begin 2017 alle Vlaamse gemeenten en steden uit om deel te nemen aan de #sportersbelevenmeer-wedstrijd. De gemeenten en steden die erin slaagden de vijf uitdagingen tot een goed einde te brengen, mogen zich vanaf nu een jaar lang #sportersbelevenmeer-gemeente of stad noemen. Ook de stad Oudenburg ging de uitdaging aan en met succes!

De eerste uitdaging ‘De gemeente organiseert minstens één sportactiviteit waarin beleving centraal staat’ werd ruimschoots ingevuld. Er werden het afgelopen jaar 5 activiteiten georganiseerd waarbij niet de prestatie maar de beleving het belangrijkste was. In maart waren er voor de lagere scholen op woensdagnamiddag een bewegingsjungle, een korfbalinitiatie en een voetbaltornooi. Eind juni was er de Avonturenchallenge voor de jeugd en voor volwassenen en een multimoveles voor de kleinsten met hun ouders en grootouders. Tenslotte werd er in september een Doe-aan-Sportbeurs georganiseerd waar naast sport ook leuke randanimatie was.

Voor de tweede uitdaging moest de stad aan Vlaanderen tonen waarom sporters in Oudenburg meer beleven. De inwoners en de sportclubs werden opgeroepen om hun sportbelevingsfoto’s te delen op sociale media. En dat dezen ze massaal! De Oudenburgse sportdienst, sportclubs en deelnemers hebben massaal hun sportbelevingsfoto’s gepost op Facebook en Instagram. Er werd zelfs een wedstrijd aan gekoppeld, waarbij Marit Van Hecke van Skip Oudenburg een sporttas vol gadgets won.

De stad Oudenburg maakte melding van #sportersbelevenmeer op alle promotiematerialen voor sportieve initiatieven en maakte gebruik van de promotiematerialen die door Sport Vlaanderen ter beschikking werden gesteld. Banners en spandoeken werden op verschillende sportmanifestaties uitgehangen. In de e-mailhandtekening van de sportdienst (en van de andere stedelijke diensten) werd ook gebruik gemaakt van de banner #sportersbelevenmeer. Uitdaging 3: check!

De sportdienst stimuleerde ook de lokale sportclubs om hun deuren open te zetten voor het publiek in de september tijdens de Maand van de sportclub en ging daarmee de vierde uitdaging aan. Veertien sportclubs zetten hun deuren open voor het publiek. Opdracht geslaagd.

Alle Oudenburgse scholen namen tenslotte ook deel aan de actie ‘Toon je sportclub@school’, de vijfde uitdaging, op woensdag 13 september 2017. Kinderen kwamen in hun sportieve kledij of training van de sportclub naar school. Missie volbracht!