#Sportersbelevenmeer

 

 

De stad Oudenburg is één van de de 10 West-Vlaamse steden de #sportersbelevenmeer-award 2017 binnen haalde. In 2018 werd we laureaat en haalde we de superaward binnen met een cheque van 1500 euro voor sportmateriaal.

Vorig jaar waren we winnaar van één van de 7 criteria. In. Voor de goeie ondersteuning van de Truckrun op zaterdag 13 juli 2019 ontvingen we een cheque van 750 euro.

De #sportersbelevenmeer-actie werd in 2020 noodgedwongen een jaartje on hold gezet en vervangen door een #Blijfsporten-huldiging.  

In 2021 is de #sportersbelevenmeer-actie toe aan zijn 4de editie! Aan de hand van zes criteria daagt Sport Vlaanderen de steden en gemeenten uit om beleving toe te voegen aan hun lokale werking.

Zij die dit tot een goed einde brengen, mogen zich één jaar lang een  #sportersbelevenmeer-gemeente of stad noemen. De uitdagingen zijn zo opgesteld dat ze de inwoners aanzetten tot meer bewegen of sporten, want sporters beleven meer. De Stad Oudenburg gaat terug de uitdaging aan.

Ook in 2021 haalde de Stad Oudenburg de #sportersbelevenmeer-award terug binnen voor het voldoen van de 6 criteria. De volgende activiteiten werden georganiseerd met een vleugje beleving: fietsinitiatie voor cliënten van het sociaal huis, de alternatieve roman duo race waarbij ouders met hun kind konden samen deelnemen, de doe-aan-sportbeurs, breng je sportclub naar school, de alternatieve lenteloop en tot slot tal  van sportinitiatieven voor de collega’s van stad Oudenburg.