Serena-Lynn Geldof

 

Serena-Lynn is een Oudenburgs Belgisch basketbalspeelster die leeft voor haar sport.  Sinds 2014 maat ze deel uit van de Belgian Cats met wie ze vaak in het buitenland vertoeft.  Maar telkens opnieuw komt ze graag thuis in Oudenburg, om te genieten van de rust in deze charmante stad.

Wie is Serena-Lynn? Stel jezelf eens voor.
"Ik ben introvert bij nieuwe zaken, maar extravert als ik me meer op mijn gemak voel. Ik ben een grote dierenliefhebber, voornamelijk honden. Ik probeer zoveel mogelijk klaar te staan om mensen te helpen. Met momenten kan ik zeer actief zijn, maar ik geniet stiekem ook wel enorm van een middagdutje.”

Wanneer en waarom ben jij begonnen met basket? 
"Ik ben al heel mijn leven sportief geweest. Ik doe graag verschillende sporten en basket was iets dat ik eigenlijk nog niet geprobeerd had. Uiteindelijk ben ik gestart met basketten aan de leeftijd van 11 jaar en omdat ik eigenlijk redelijk laat begonnen ben, had ik niet gedacht dat ik op zo’n hoog niveau zou terecht komen.”


Hoe ziet een gemiddelde trainingsweek er voor jou uit?
"Elke weekdag hebben we twee trainingen van ongeveer 2 uur. Het weekend kan verschillen. Meestal is de zaterdag gameday en dan hebben we een ’s morgens een kleine training en ’s avonds match. Zondag is rust.”

Heb je wel eens een cheatday?
"Elke rustdag, dus meestal de zondag.”

Word je als topsporter begeleid door een voedingsdeskundige?
"Ja, en terecht. Voeding is heel belangrijk als sporter,  je moet voldoende calorieën eten, want je verliest er ook veel in één training. Het is ook belangrijk voor de spierontwikkeling. Ik volg een programma om meer spieren te krijgen waardoor ik veel meer calorieën moet eten dan wat ik gewoon ben.”

Je bent nog maar 25 en dan dit leven. Mis je soms niet de zaken die leeftijdsgenoten doen?
"Ja en nee, het is uiteraard mijn eigen keuze om in die richting te gaan. Natuurlijk heb je er veel voor over, maar je krijgt er ook veel voor terug waar anderen bijvoorbeeld de kans niet tot hebben.”

Wat is je mooiste sportmoment tot nu toe?
"De bronzen medaille behalen op het EK van 2017.”

Wat is één van jouw favoriete plekjes in Oudenburg?

"Zonder aarzelen: Sporthal Ter Beke waar ik heel veel gesport heb.”

 

 Wil je Serena graag in actie zien? Op 11 november 2022 openen de Belgian Cats de EK-kwalificatiecampagne in en tegen Bosnië-Herzegovina.