Masterplan Oudenburg

De provincie West-Vlaanderen, het Departement Omgeving van de Vlaamse Overheid en de stad Oudenburg gaan samen met het studiebureau BUUR aan de slag om een pakket duurzame oplossingen voor te stellen in een masterplan voor het hart van Oudenburg (’t Steedje). Deze samenwerking kadert in het Territoriaal Ontwikkelingsprogramma (T.OP.) Kustzone.

Het ontwerpteam verhuisde zijn atelier op 1, 2 en 3 februari 2022 naar Oudenburg. Hier gingen ze 3 dagen intensief aan de slag met zowel externe experten als lokale stakeholders, om via workshops verschillende scenario’s te onderzoeken om te komen tot een gedragen visie voor ’t Steedje.

Op welke manier kan ’t Steedje verder ontwikkelen met aandacht voor de rijke geschiedenis van Oudenburg? Waar en hoe krijgen bijkomende woningen, voorzieningen en handel een plaats? Hoe kunnen we deze ook met de fiets of te voet op een veilige manier bereiken en is het aangenaam vertoeven in het centrum? Waar is er ruimte voor meer groen en waterbuffering? De ontwerpdriedaagse had tot doel de verschillende scenario’s te onderzoeken om zo te komen tot een toekomstplan voor ‘t Steedje.

Na hun creatieve en interactieve workshops, stelden de ontwerpers  hun eerste voorstellen voor tijdens een publieksmoment op donderdag 3 februari 2022, waarbij onze inwoners kennis konden maken met de resultaten van de atelierdagen en hun mening konden geven. Je kan dit infomoment via onderstaande link herbekijken.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact op via masterplan@oudenburg.be.


Klik hier om het publieksmoment te herbekijken