Romeins Archeologisch Museum (RAM)

& cultuurcomplex ipso facto

Het RAM is gevestigd in het abtsgebouw van de voormalige Sint-Pietersabdij. De bouwdatum prijkt in sierlijke ankers op de muur: 1756. Met het geluid van stappende soldaten op de achtergrond marcheer je onder het oog van de zilveren keizerlijke adelaar het museum binnen. Het museum bezorgt een uniek en kindvriendelijk overzicht van de Romeinen aan de Vlaamse kustvlakte.

De meeste voorwerpen zijn afkomstig van de archeologische opgravingen van de castella in het centrum en de bijna driehonderd teruggevonden graven net buiten de stad: munten, mantelspelden, kunstig versierde gordelgespen, wapens, glas, amforen, kommen in rood aardewerk, zwart geverniste bekers, kruiken met witte of rode overschildering, juwelen, mantelspelden en kammen in been. Op interactieve computers puzzel je zelf een Romeins soldatenuniform in elkaar en verstuur je een kaartje naar huis. Van de met berenhuid getooide vlaggendrager hoef je niet bang te zijn!

Wie toch de schrik opdeed kan met een koffie of streekbiertje bekomen in de cafetaria of op het mooie terras met zicht op het park!

Meer informatie vind je op www.ram-oudenburg.be.

In het naastgelegen cultuurcomplex ipso facto kun je genieten van film, theater of comedy.

Geen resultaten gevonden.