Recycle!

Wat zijn de openingsuren van het containerpark? Wordt PMD deze week ingezameld of volgende week? En waar kan je terecht met gebruikte batterijen? Vanaf nu vind je het antwoord gewoon op jouw smartphone of tablet dankzij de afvalapp!

Recycle! is de naam van de nieuwe mobiele applicatie die Fost Plus, Bebat en Recupel in samenwerking met de afvalintercommunales ontwikkelden. Je vindt er alle info over de afvalinzamelingen aan de hand van een handige afvalkalender met herinneringen, sorteerinfo en een overzicht van de inzamelpunten in je buurt, inclusief de openingsuren van het containerpark. Zo mis je geen enkele huisvuilinzameling meer en weet je perfect wat te doen met een afgedankte broodrooster, een botervlootje of een stel lege batterijen. Uiteraard vind je deze informatie ook nog altijd terug op de gewone papieren afvalkalender, want naast de inzameldagen voor het huishoudelijk afval bevat de afvalkalender ook een schat aan sorteerinformatie.

De app werd ontwikkeld voor iOS en Android smartphones en tablets en is gratis verkrijgbaar in de iTunes AppStore en op Google play. Deze app is niet ontworpen voor smartphones met een Windows besturingssysteem.

Meer info vind je op www.ophaalkalender.be.