Week van de smaak. Vlaamse abdijbieren en abdijkazen
26 okt 2017
In
Oudenburg sluiten we het abdijenjaar 2017 af met een geanimeerde causerie over
Belgische abdijdieren en dito kazen. Drankenspecialist Gido Van Imschoot komt
aan de hand van een powerpointpresentatie en uiteraard een uitgelezen waaier abdijbieren
een boeiend relaas brengen over de geschiedenis, de smaak en de productie van
abdijbieren in onze contreien. We weten allemaal dat België op dit gebied hét
land bij uitstek is en wereldwijd tot de top behoort. Als specialist van de
Vlaamse biercultuur zal Van Imschoot een leerrijke, maar vooral leuke avond
brengen rond het aangehaalde thema. Tussen de meer dan zeven abdijbieren die we
achtereenvolgens maar nu met de nodige kennis en verfijnde smaak zullen
proeven, vernemen we ook meer over de kaasproductie van deze grote abdijen. En
ook die uitgelezen kazen staan als proevertjes op het programma. Cultuur,
gastronomie en de mystieke sfeer van deze eeuwenoude abdijen gaan hier hand in
hand.
Meer info
Romeins Archeologisch Museum
donderdag
16 november 2017 vanaf 20 uur
Prijs
25,00 euro (abdijbieren en abdijkazen inbegrepen)
inschrijven is noodzakelijk
Contactgegevens
Dienst
Cultuur Stad Oudenburg in samenwerking met Best Pittig, het Davidsfonds, de
KVLV, de KWB, de Landelijke Gilde en Markant
Romeins
Archeologisch Museum
Marktstraat
25 in Oudenburg
T 059
56 84 00
E
ram@oudenburg.be