Museumcafé

Momenteel is de cafetaria van het museum nog tot en met eind juni gesloten vanwege COVID-19. 

Aan het museum is een moderne cafetaria verbonden. Hier kun je genieten van enkele klassieke biertjes of van een kop geurende koffie met Sint-Arnolduscake. Maar vooral de streekbieren vallen in de smaak: het schuimende amberkleurige Sint-Arnoldusbier uit Oudenburg of de Romeinse Julius. Voor de niet-bierdrinkers geen nood: ook een specifieke wijn uit de Antieke Oudheid kun je degusteren. Tevens bestaat de mogelijkheid om te picknicken of te reserveren voor een broodjesbuffet (groep).

Schuimende streekbieren in ’t RAM

Sint-Arnoldusbier
De patroonheilige van Oudenburg is Sint-Arnoldus. Hij stichtte niet alleen tijdens de late elfde eeuw de Sint-Pietersabdij in Oudenburg, bracht vrede in de streek, maar veranderde eveneens tijdens een vreselijke ziekte water in bier. Arnoldus werd de patroon van de brouwers die naar Oudenburg op bedevaart komen om hem te vereren en om hem te vragen lekker bier te mogen brouwen. De stad Oudenburg creëerde een eigen specifiek Sint-Arnoldusbier: wat zoetig, donker amberkleurig en licht fruitig met een geroosterde toets. Geschonken in een speciaal geblazen glas met zijn attribuut de roervork: overheerlijk van smaak.

Kostprijs: 3,20 euro


Romeinse wijn

MULSUM
De Romeinen hielden van zoetigheden. Ze mengden graag honig bij hun eten en drank. In deze cafetaria kan je een zoete witte wijn drinken, gemaakt volgens Romeinse methoden: mulsum. Dan waag je je straks als een echte Bacchus.

Kostprijs:
Per glas: 3,00 euro
Per fles: 12,00 euro

 
RAM Oudenburg
Marktstraat 25
8460 Oudenburg
T 059-56 84 00
F 059-26 54 00