Algemeen

Op maandag 31 maart 2014 werd het nieuwe woonzorgcentrum Riethove met 81 woongelegenheden ( 78 ROB/RVT en 3 kortverblijf) in gebruik genomen.  De moderne architectuur brengt evenwicht tussen functionaliteit en gezelligheid!  Wie voorbij komt in de Ettelgemsestraat kan moeilijk naast de strakke lijnen van de enorme constructie kijken.  Met het nieuwe ruime en van alle comfort voorziene gebouw breekt een nieuw tijdperk aan voor de residentiële ouderenzorg in Oudenburg.
 
Een heel team van professionele medewerkers - verplegenden, verzorgenden, paramedici, animatieverantwoordelijken, keukenpersoneel, onderhoudspersoneel en administratief personeel - zet zich elke dag in om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.
 
Het animatieteam staat, met de steun van de vrijwilligers, in voor een rijk aanbod aan ontspanningsgelegenheden, aangepast aan eenieders mogelijkheden.
 
De maaltijden zijn kwalitatief hoogstaand en de voeding wordt aangepast waar nodig.
 
De verplegenden en verzorgenden staan, samen met de kine en ergo, in voor een aangepaste zorg en een maximale stimulering van de zelfredzaamheid.  Voor de specifieke palliatieve zorg krijgen zij ondersteuning van het palliatief netwerk Zuid-West-Vlaanderen.
 
De gebruikersraad geeft de residenten inspraak in de nieuwe leefgemeenschap.
 
Dit alles gebeurt met respect voor privacy en voor elke godsdienstige, filosofische en morele overtuiging.
Geen resultaten gevonden.
 
OCMW Oudenburg
Ettelgemsestraat 18
8460 Oudenburg
T 059-34 02 20
WZC Riethove
Ettelgemsestraat 26
8460 Oudenburg
T 059-34 02 30