Zo Dichtblij in Oudenburg!

19 apr 2017

Van 29 april tot en met 3 juni 2017 organiseert het stadsbestuur in samenwerking met Bond Beter Leefmilieu, UNIZO en Gezinsbond, de nieuwe campagne ‘Zo Dichtblij’. Zo Dichtblij is de opvolger van Met Belgerinkel naar de Winkel, de grootste fietspromotiecampagne van Vlaanderen. Belgerinkel was jarenlang een vaste waarde in het voorjaar en gaf duizenden deelnemers dat extra duwtje in de rug om de auto aan de kant te laten en op hun fiets te springen. Er zijn weer heel wat mooie prijzen te winnen! Op woensdag 26 april 2017 organiseert het stadsbestuur bovendien een speciale actie naar aanleiding van deze campagne. Vanaf 14 uur kan je tijdens de wekelijkse woensdagnamiddagmarkt jouw fiets gratis laten graveren of zelfs een ‘nieuwe’ kringloopfiets aanschaffen.

Daar waar Belgerinkel zich enkel focuste op de zogenaamde zachte mobiliteit gaat Zo Dichtblij verder. Mobiliteit blijft een onderdeel, maar staat niet langer centraal. Een kwaliteitsvolle leefomgeving met een bruisende kern, meer groen waar kinderen zich kunnen uitleven, gezonde groenten en fruit van eigen bodem, afval dat volledig gerecycleerd of geherwaardeerd wordt … zijn uitdagingen die Oudenburg aangenamer en leefbaarder maken. Tijdens de campagneperiode worden de inwoners aangemoedigd om (nog) meer lokaal te kopen, sporten, ontspannen, eten … kortom, om meer te genieten in het hart van Oudenburg.

Als beloning delen de deelnemende handelaars en ondernemers loten uit aan hun wandelende en fietsende klanten en bezoekers. Hiermee kunnen ze mooie prijzen winnen. Houd de deuren van de lokale handelszaken vanaf eind april dus goed in de gaten. Hangt er een leuke Zo Dichtblij-poster met de slogan ‘Fijn je hier weer te zien!’? Aarzel dan niet om jouw lot te vragen.


 Ga naar www.zodichtblij.be en registreer je lot aan de hand van het unieke codenummer. Zo maak je kans op één van de lokale prijzen.

 
Download