Zitdagen belastingsaangifte geannuleerd

22 apr 2020
Om de veiligheid te garanderen in de huidige context van het coronavirus zijn alle sessies voor hulp bij het invullen van de aangiften geannuleerd, zowel in de kantoren van de FOD Financiën als in de gemeenten.
 
Veel belastingplichtigen zullen een ‘voorstel van vereenvoudigde aangifte’ ontvangen en niets moeten doen als hun gegevens juist en volledig zijn. Via Tax-on-web zullen belastingplichtigen zoals gebruikelijk hun aangiften kunnen indienen (of hun voorstel van vereenvoudigde aangifte kunnen wijzigen). Wie hulp nodig heeft om zijn aangifte in te vullen, kan vanaf mei telefonisch contact opnemen via het telefoonnummer dat op je aangifte staat.
 
Aangifte via Tax-on-web (MyMinfin): simpel en snel!
Je aangifte (grotendeels vooraf ingevuld) of je voorstel van vereenvoudigde aangifte zal beschikbaar zijn in Tax-on-web (MyMinfin) vanaf begin mei.

Ga naar MyMinfin en meld je aan met itsme®, of met je identiteitskaart, de pincode en een kaartlezer.

Voorstel van vereenvoudigde aangifte
Krijg je een voorstel van vereenvoudigde aangifte, dan controleer je best de reeds ingevulde gegevens.
  • Zijn je gegevens juist en volledig? Dan moet je niets doen. Je zult automatisch je aanslagbiljet (belastingberekening) ontvangen.
  • Zijn je gegevens onjuist of onvolledig? Dan moet je ze corrigeren, in Tax-on-web (via MyMinfin), of via het papieren antwoordformulier.
 
Hulp bij het invullen
Laat je aangifte invullen door de experten van de FOD Financiën.
  • Bel naar het nummer dat op de envelop van je aangifte staat zodra je die ontvangt.
  • Je krijgt een afspraak om de aangifte te laten invullen per telefoon.
  • Na het invullen per telefoon, ontvang je per post een document met de meegedeelde gegevens. Je moet dat document ondertekenen en terugsturen. Je zult de indiening van je aangifte ook kunnen afronden via Tax-on-web (MyMinfin).

Ontvang documenten van de FOD Financiën digitaal via de eBox
Maak het jezelf gemakkelijk en ontvang je documenten van de FOD Financiën digitaal via de eBox, de digitale en beveiligde ‘brievenbus’ van de overheid. Activeer jouw eBox op doemaardigitaal.be! Je krijgt dan een melding (bv. een e-mail) zodra er een nieuw document beschikbaar is.
 
Vragen?