Zet jouw mantelzorger in de bloemetjes!

9 jun 2020
23 juni is de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag willen we onze Oudenburgse mantelzorgers in de spotlight plaatsen en hen de verdiende erkenning en waardering bieden. Heb je een familielid, vriend, buur of kennis die een Oudenburgse mantelzorger uit de duizend is en zou je die persoon graag eens extra willen bedanken? Schrijf dan nu in!

Dag in dag uit zorgen mantelzorgers voor zij die hen nauw aan het hart liggen. Dit door hen bij te staan in dagdagelijkse activiteiten, zoals boodschappen, administratie, koken, vervoer of ontspanning. Nog te vaak wordt dit aanzien als een vanzelfsprekendheid maar dat is het helemaal niet! Samen met alle inwoners wil het stadsbestuur deze mensen die zorgen voor een ander vieren met de campagne 'Verras jouw mantelzorger'. 

Heb je een familielid, vriend, buur of kennis die mantelzorger is en die je graag zou willen bedanken voor zijn onvoorwaardelijke zorg voor anderen? Aarzel niet en stuur tegen 18 juni 2020 een mail naar welzijn@oudenburg.be waarin je beschrijft waarom je deze persoon op de Dag van de Mantelzorg wil doen schitteren. Op 23 juni 2020 zullen medewerkers van de stad Oudenburg contact opnemen met de genomineerden en zal een delegatie van het college langsgaan met een attentie.

Bovendien worden alle erkende mantelzorgers, zo’n 70-tal in onze stad, aangeschreven uit dankbaarheid voor hun inzet. Zij krijgen een waardebon om in Lokaal Dienstencentrum Biezenbilk te komen lunchen (uiteraard na de heropening van het LDC). Zo kunnen ze er volop kennis maken met het activiteitenaanbod en de dienstverlening.

Wens je meer te weten over mantelzorg binnen Oudenburg of wil je graag betrokken worden in de toekomstige mantelzorgprojecten? Laat het ons weten via de dienst Welzijn op het nummer 059-40 19 95 of via welzijn@oudenburg.be.