WZC Riethove versoepelt bezoekregeling

15 feb 2021
Na een geslaagde vaccinatiecampagne worden vanaf maandag 15 februari opnieuw bezoekers toegelaten in woonzorgcentrum Riethove. De afgelopen maanden waren bijzonder moeilijk voor de bewoners, familieleden en personeelsleden van WZC Riethove. Gelukkig kunnen we tot op vandaag zeggen dat geen enkele bewoner besmet werd door het coronavirus. Dat is zonder meer het mooiste dat wij konden wensen. Na een korte bezoekstop en een geslaagde vaccinatiecampagne kunnen we nu opnieuw bezoek mogelijk maken. We doen dit nog steeds met de nodige voorzichtigheid en in lijn met de nationale richtlijnen. We zijn er van overtuigd dat het voor heel wat bewoners en hun geliefden een blij terugzien zal worden.

Bijna een jaar na de uitbraak van het coronavirus in ons land, is de vaccinatiecampagne in de woonzorgcentra volop aan de gang. Na twee succesvolle vaccinatierondes is WZC Riethove klaar om opnieuw bezoek, hetzij nog steeds beperkt, mogelijk te maken. We kunnen de deuren van het woonzorgcentrum nog niet wagenwijd open zetten. Daarvoor dient de vaccinatiegraad in ons land absoluut hoger te liggen.
 
Nieuwe regeling vanaf 15 februari 2021
  • Er mag één vaste contactpersoon per bewoner op de kamer komen. Dit kan dagelijks tussen 14 en 17 uur.
  • Daarnaast kan er één extra contactpersoon op afspraak in de cafetaria een bezoek vastleggen op vaste momenten. Deze contactpersoon kan om de twee weken wijzigen.
 
We blijven iedereen wel vragen de gekende voorzorgsmaatregelen na te leven en ook het chirurgisch mondneusmasker aan te houden gedurende het ganse bezoek. Deze nieuwe fase is alvast een belangrijk lichtpunt en hopelijk ook de weg naar verdere versoepelingen eens de vaccinatiegraad hoger ligt.