WiFi voor iedereen

23 jul 2020
Voortaan kunnen bezoekers, inwoners en/of sporters ook buiten met het wifinetwerk van de stad Oudenburg verbinden. Ideaal om bijvoorbeeld muziek af te spelen tijdens het lopen, de sociale media te checken op de markt, een Youtube-filmpje te bekijken in het Abdijdomein, … 

Vorig jaar lanceerde de Europese Unie het project WiFi4EU. Gemeenten die op dit project intekenden, kregen een voucher van 15.000 euro om een open en gratis wifinetwerk uit te bouwen. Het stadsbestuur haalde het volledige bedrag binnen en kon zo eenvoudig samenwerken met Citymesh waardoor elke inwoner en bezoeker nu kan genieten van gratis wifi op 3 locaties: het marktplein, het Abdijdomein en de sportterreinen. Een groot deel van het centrum krijgt op deze manier toegang tot het netwerk, wat een grote meerwaarde is voor zowel onze inwoners als de bezoekers.

Inwoners en bezoekers mogen nu inloggen op het wifinetwerk 'WIFI4EU'. Wanneer je verbinding maakt met 'WIFI4EU', kom je op een pagina van de Europese Unie terecht. Inloggen kan via de zwarte bol. Je blijft ingelogd voor een dag.