Werken aan Gistelbrug vanaf 9 augustus

4 aug 2021
Wegen en Verkeer zal, in samenspraak met de stad Oudenburg en de gemeente Gistel, verschillende aanpassingen doorvoeren aan de rijbaan ter hoogte van de Gistelbrug in Oudenburg. Vooral voor fietsers is de verkeerssituatie op de Gistelbrug en het kruispunt Vaartstraat (N346) - Keiweg (N358) immers niet veilig genoeg vandaag. Deze ingrepen omvatten:

  • Een nieuwe fietssuggestiestrook op de Gistelbrug die fietsers begeleidt naar de opstelstrook aan de verkeerslichten op het kruispunt. 
  • Aan het kruispunt komt een nieuw verkeerslicht met drukknop voor fietsers. Zo kunnen fietsers veiliger oversteken naar het vrijliggende fietspad aan de Keiweg (N358)
  • Ter hoogte van het Hoevehotel in de Vaartstraat (N346) wordt een fietsopstelstrook voorzien zodat fietsers in het zicht van al het verkeer kunnen wachten voor het oversteken.
  • De verkeerslichten worden aangepast om de algemene verkeersdrukte op de brug en het kruispunt in te perken.
 

TIMING EN IMPACT?

Volgens de huidige planning starten de werken op maandag 9 augustus 2021 en duren ze drie weken. Bij hevige regenval kan deze timing afwijken. Tijdens de werken wordt de werfzone afgesloten voor het verkeer op de Oostende Steenweg (N346). Wegen en Verkeer voorziet een omleiding voor zowel het auto- als vrachtverkeer vanuit Oostende. Voor het verkeer op de Keiweg (N358) en de Vaartstraat (N346) blijft het kruispunt wel toegankelijk via tijdelijke verkeerslichten. 

Hinder voor het auto- en vrachtverkeer op de Keiweg (N358) en de Vaartstraat (N346)
De vaste verkeerslichten worden uitgeschakeld en vervangen door tijdelijke verkeerslichten die het verkeer over de werfzone begeleiden.
 
Hinder voor het auto- en vrachtverkeer vanuit Oostende 
  • De Gistelbrug wordt afgesloten voor het verkeer vanuit Oostende (Oostendse Steenweg (N346))
  • Het vrachtverkeer (> 5 ton) neemt op de rotonde in het centrum van Oostende de afslag naar de Elisabethlaan (R31). Zij zetten de omleiding voort via de Torhoutsesteenweg (N33) en de Kanaalstraat (N358).
  • Het autoverkeer volgt een plaatselijke omleiding via de Kapittelstraat en de Zandvoordestraat tot aan de Keiweg (N358).
 
Werken Gistelbrug
 
  omslagfoto (c) Google Maps