Welzijnshuis verhuist tijdelijk naar Hoogstraat

26 apr 2021
De sociale dienst van het OCMW wordt omgedoopt tot Welzijnshuis en verhuist tijdelijk naar de Hoogstraat 13. De waaier aan hulp- en dienstverlening die we vandaag ontplooien binnen het OCMW reikt veel verder dan het louter toekennen van financiële bijstand aan personen die hulpbehoevend zijn. Op een laagdrempelige manier worden kwetsbare personen en gezinnen geholpen die moeilijkheden ervaren. Daarom kiezen we ook voor een toegankelijkere benaming ‘Welzijnshuis’. In afwachting van de nieuwbouw verhuist het Welzijnshuis samen met de dienst wijkwerken naar de Hoogstraat 13 in het centrum van Oudenburg.

De aangeboden hulp kan verschillende vormen aannemen dit naargelang de aard van de vraag (bijvoorbeeld steun bij huisvesting, voor energierekeningen, op vlak van gezondheid, voedselhulp, steun in basisbehoeften, …). Daarnaast gaan diensten steeds meer hun krachten gaan bundelen om samen een hulp op maat te kunnen aanreiken aan de burger. 

In afwachting van de nieuwbouw verhuist het Welzijnshuis samen met de dienst wijkwerken naar de Hoogstraat 13 in het centrum van Oudenburg. Op 27 en 28 april 2021 zijn de burelen gesloten wegens verhuis. Vanaf maandag 3 mei 2021 is iedereen welkom op de nieuwe locatie. Ook op donderdagavond kan je er terecht van 17 tot 19.30 uur. Zo kan wie zelf moet werken ook na de gewone werkuren bij ons terecht. De nieuwe tijdelijke locatie is toegankelijk en bevat alle faciliteiten die er nodig zijn voor het welzijnsteam.

Omwille van de coronamaatregelen zijn alle stedelijke diensten telefonisch en via mail bereikbaar en zijn enkel via afspraak toegankelijk. 

Ervaar je moeilijkheden of heb je vragen? Aarzel niet en neem contact op met het Welzijnshuis op het nummer 059-34 02 20 of via info@ocmw-oudenburg.be