Week van de Pleegzorg

12 nov 2021
Ook dit najaar organiseert Pleegzorg Vlaanderen de Week van de Pleegzorg! Die loopt van 12 november tot en met 21 november 2021 en staat volledig in het teken van ‘het belang van een goede match’. "Als pleegzorggemeente zetten we hier ook graag op in. Oudenburg telt 8 pleeggezinnen en daar zijn wij als warme stad heel fier op.

Pleegzorg is maatwerk! Het juiste gezin zoeken voor het pleegkind of de pleeggast die daar nood aan heeft, een pleegzorgbegeleider die een klik heeft met het pleeggezin én de ouders, de juiste zorgintensiteit … In sommige gevallen volstaat een pleeggezin voor weekends en vakanties, soms is er de klok rond en 7/7 ondersteuning nodig. Dat allemaal uitzoeken en bij mekaar puzzelen zorgt voor de goede match waar pleegzorg om draait.

Tijdens de wekelijkse woensdagmiddagmarkt op 17 november 2021 wordt de tent van het Huis van het Kind op het Oudenburgse marktplein geplaatst met een infostand over pleegzorg. Kom gerust een kijken nemen en neem een leuk geschenkje mee naar huis.

Op zaterdag 20 november 2021 organiseert Pleegzorg West-Vlaanderen een grote pleegdag in Torhout met infosessies, babbeltafels, een tentoonstelling en randanimatie. Inschrijven kan via de website: www.pleegzorg.be/kalender.

Wil je meer weten over pleegzorg? Neem dan contact op met het Huis van het Kind of rechtstreeks met Pleegzorg West-Vlaanderen op het nummer 051-20 02 22 of via info@pleegzorgwvl.be. Of surf naar www.pleegzorg.be.
 
Pleegzorgstad