Wat is jouw reden om je te laten vaccineren?

21 jun 2021
De coronavaccinaties schakelen een versnelling hoger. Alle inwoners van Oudenburg kunnen van zodra ze opgeroepen worden terecht in het vaccinatiecentrum Zomerloos in Gistel. Vaccinatie is onze belangrijkste troef om de coronapandemie achter ons te laten, en dat doe je niet alleen om jezelf te beschermen maar ook voor elkaar. Om het belang om zich te laten vaccineren extra in de verf te zetten hebben we een campagne uitgewerkt met bekende en minder bekende Oudenburgnaars en waarom zij zich laten vaccineren.

Vaccinatie is belangrijk! Vaccinatie kan voorkomen dat je ernstig ziek wordt en levens redden. Heel belangrijk dus om je te laten inenten. Maar een vaccin laten zetten doe je niet alleen om jezelf te beschermen. Vaccinatie is onze belangrijkste troef om de coronapandemie achter ons te laten. Om terug gewoon met vrienden je verjaardag te vieren, je (groot)ouders te knuffelen, op café of restaurant te gaan, of naar een concert of het voetbalstadion. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor elkaar. Zodat we stukje bij beetje weer het gewone leven kunnen oppikken.
 
Met onze campagne willen we bekende en minder bekende Oudenburgnaars aan het woord laten waarom zij zich laten vaccineren. We hopen onze inwoners zo nog extra te motiveren om zich te laten vaccineren. Als eerste bekende Oudenburgnaar komt Jos Desmeth aan bod. Als hulpverlener bij voedselbedeling De Kerit staat Jos samen met zijn team wekelijks klaar om kwetsbare inwoners in onze stad te ondersteunen. Reden te meer dat vaccinatie voor hulpverleners van cruciaal belang is.
 

De reden van Jos DesmethSabine HoolantsYannick Vandierendonck

 Gerlinde Declerck en Elke Meyns
Opgelet! Het is belangrijk om na je vaccinatie de coronamaatregelen te blijven volgen. Het lichaam ontwikkelt pas na 10 à 14 dagen voldoende antistoffen om jou te beschermen. Pas wanneer 70% van de bevolking gevaccineerd is, zullen we betere controle hebben over het virus en de verspreiding ervan. Samen houden we vol zodat we binnenkort weer volop kunnen (be)leven in onze prachtige stad!

Wat is jouw reden?

Iedereen heeft zijn eigen reden om zich te laten vaccineren. Wat is jouw reden? Laat het ons weten via deze link en inspireer anderen! Want elke reden is goed! En met elke extra vaccinatie komen we dichter bij ons doel.