Warme dagen = zorg dragen!

24 jul 2018
Warm weer is leuk, maar brengt ook heel wat gezondheidsrisico's met zich mee. Ouderen en kinderen lijden vaak onder een aanhoudende hitte. Extra aandacht is ook vereist voor sporters, mensen met ademhalingsproblemen én dieren!

Zorg voor anderen
Veel zon? Denk aan oma Ivonne! Zorg voor ouderen tijdens deze hete dagen! Ook kinderen, sporters en dieren vereisen extra aandacht. Voldoende water en schaduw zijn en must.

Wees voorbereid
Vertrek niet zonder water mee te nemen! Volg de weersvoorspellingen en neem zonnecrème mee.

Drink voldoende
Drink meer dan gewoonlijk, ook als je geen dorst hebt! Drink vooral water.

Hou jezelf koel
Draag loszittende, lichte kledij en eventueel een hoofddeksel. Zoek verfrissing op en ga in de schaduw zitten. Doe geen zware inspanningen tijdens de warmste periodes van de dag en eet bij voorkeur licht verteerbaar voedsel.

Hou je woning koel
Gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warmte of bijkomende warmte produceren. Benut de zonnewering maximaal en zet de ramen pas open als het afkoelt buiten!

Surf naar www.warmedagen.be voor meer informatie.

Code oranje
Daarnaast is ook code oranje van kracht voor het gebruik van leidingwater! Dat betekent dat we spaarzaam moeten zijn met leidingwater en dat dit enkel nog gebruikt mag worden voor essentiële doeleinden.

Er is een captatieverbod en wateren of beregenen van perken, gazons,... is verboden met elk type van water tussen 8 en 20 uur! Alle info vind je hier.
 
Warme dagen = zorg dragen!