Versnelde boosterprik voor leerkrachten kleuter- en lager onderwijs en kinderbegeleiders

23 dec 2021
Op woensdag 5 januari 2022 kunnen leerkrachten van het kleuter- en lager onderwijs en kinderbegeleiders langskomen voor hun boosterprik in de vaccinatiecentra van Gistel en Torhout. De bevoegde overheden beslisten recent dat leerkrachten van het kleuter- en lager onderwijs en medewerkers in de kinderopvang sneller in aanmerking kunnen komen om een boostervaccinatie tegen COVID-19 te krijgen. 

Ben jij leerkracht in het kleuter- of lager onderwijs of werk je in een kinderopvang en woon je binnen de Eerstelijnszone Houtland en Polder (Oudenburg, Gistel, Ichtegem, Koekelare, Kortemark en Torhout)?
Dan bieden de vaccinatiecentra in Gistel en Torhout jou de mogelijkheid om op woensdag 5 januari 2022 tussen 17 en 21 uur vervroegd jouw boosterprik te krijgen.

Wat moet je hiervoor doen?
Alle leerkrachten van het kleuter- en lager onderwijs en begeleiders van de kinderopvang (gemeentelijk en privaat) moeten zich vooraf aanmelden. 


Het vaccinatiecentrum neemt contact met jou op en vermeldt dan het exacte tijdstip dat je mag langskomen.
Afhankelijk van jouw domicilieadres zal je op 5 januari 2022 ofwel naar het vaccinatiecentrum in Torhout (Bosdreef 5) kunnen komen ofwel naar het vaccinatiecentrum in Gistel (Rochesterlaan 13).

Wanneer kom je in aanmerking?
  • Als je leerkracht kleuter- of lager onderwijs bent of tewerkgesteld bent in de kinderopvang (gemeentelijk en privaat).
  • Als je gedomicilieerd bent in Torhout, Gistel, Kortemark, Koekelare, Oudenburg of Ichtegem.
  • Als je in het bezit bent van een lerarenkaart of een attest van tewerkstelling in een kinderopvang.

Hoe gaat het vaccinatiecentrum te werk?
Bovenstaande gegevens worden gecontroleerd alvorens je gecontacteerd wordt voor een afspraak. Het heeft dus geen zin het bovenstaande formulier in te vullen als je niet aan bovenstaande criteria voldoet!

Er wordt daarbij terug volgens dalende leeftijd en postcode gewerkt.

Let op! Je moet dus opgebeld worden door het callcenter of een bericht ontvangen hebben via Qvax voor je op 5 januari kan langskomen. Je kan dus NIET zomaar langskomen, de vaccins zijn nog steeds op naam voorbehouden. 

Indien je niet gecontacteerd zou worden, raden wij je alsnog aan om jouw registratie via Qvax te behouden.

Meer info
Contacteer het vaccinatiecentrum bij voorkeur via het e-mailadres vaccinatie@gistel.be of vaccinatie@torhout.be. Je kunt ook terecht in het callcenter via het nummer 050-89 36 99. Het callcenter is elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 12.30 uur.

Pas op, het vaccinatiecentrum en het callcenter zijn gesloten van 24 december 2021 tot en met 2 januari 2022. De mailboxen blijven wel bemand.