Verkiezingen 26 mei 2019

20 mei 2019

Op zondag 26 mei 2019 trekken we naar de stembus voor de verkiezingen van het Europees Parlement, de Kamer en de Gewest- en Gemeenschapsparlementen. Voor het eerst is een bijkomend stembureau voorzien in het gloednieuw Lokaal Dienstencentrum Biezenbilk (Ettelgemsestraat 24). Zo krijgen de bewoners van Riethove de mogelijkheid om zelf te gaan stemmen in plaats van een volmacht te geven. Uiteraard zullen ook andere Oudenburgnaars op deze extra locatie hun stem kunnen uitbrengen. Bekijk dus goed je oproepingsbrief voor je gaat stemmen zodat je onmiddellijk bij het juiste stembureau staat: sporthal Ter Beke of LDC Biezenbilk.

Voor een duplicaat van je oproepingsbrief en voor aangifte van verlies van je Belgische identiteitskaart kan je op de dag van de verkiezingen terecht bij de dienst burgerzaken van 8 tot 12 uur.

Voor alle informatie over de verkiezingen kan je terecht op www.verkiezingen.fgov.be, de officiële verkiezingswebsite van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken. Er werd een specifieke website, www.europeanelections.belgium.be, voorbereid om de Europese onderdanen alle nodige informatie te geven over de uitoefening van hun stemrecht en hun recht op verkiesbaarheid in België bij de verkiezingen van het Europees Parlement. Voor verder vragen of inlichtingen kan je steeds terecht bij de dienst burgerzaken.

Verkeersmaatregelen

We roepen iedereen op om zoveel mogelijk te voet of met de fiets️ naar sporthal Ter Beke te komen. Kom je toch met de wagen, dan kan je de sporthal enkel bereiken via de Nieuwstraat en de Aernoudstraat. ️De Bekestraat wordt volledig afgesloten voor alle verkeer tussen de Ettelgemsestraat en de kleine parking voor de sporthal. Fietsers en bromfietsers kunnen wel door. Langs de Bekestraat is een parkeerverbod van kracht. Er worden bijkomende parkeerplaatsen voorzien in de buurt.

 

Registreer je als orgaandonor!

Na de grote opkomst bij de vorige verkiezingen van 14 oktober 2018 is het opnieuw mogelijk om je op de verkiezingsdag als orgaandonor te registeren. Dit is mogelijk in de grote zaal van sporthal Ter Beke (van 8 tot 14 uur) of bij de dienst burgerzaken op het stadhuis (van 8 tot 12 uur).