Verkiezingen op 14 oktober 2018

10 okt 2018

Op 14 oktober 2018 gaan we met zijn allen naar de stembus om een nieuwe gemeente- en provincieraad te kiezen. In Oudenburg stemmen we op papier. Zoals bij de vorige verkiezingen zullen alle stembureaus op één locatie in het centrum van Oudenburg, met name in sporthal Ter Beke, opgesteld worden. Aangezien iedereen in de sporthal zijn of haar stem zal moeten uitbrengen staat op de oproepingskaart een voorkeurstijdstip van aanmelding vermeld om massale drukte en wachttijden van de stembureaus te vermijden. Aangezien het aanbod van De Lijn in Oudenburg uitgebreid werd kan de stemlocatie vanuit elke deelgemeente vlot bereikt worden door gebruik te maken van lijn 22. Deze bus rijdt ieder uur. Je vindt de dienstregeling hier.

Wie voor het eerst mag stemmen, voelt misschien wat stress. Daarom informeren we je graag hoe je geldig kan stemmen. Hieronder vind je een interessant filmpje.


Voor alle informatie over de verkiezingen kan je terecht Op www.vlaanderenkiest.be, de officiële verkiezingswebsite van de Vlaamse Overheid, vind je vast en zeker een antwoord op eventuele vragen. Je vindt er ook alle definitieve kandidatenlijsten. Zo weet je zeker wie kandidaat is voor de gemeente- of provincieraad, voor welke partij en op welke plaats. Heb je toch nog een vraag, dan kan je bij de dienst burgerzaken terecht!