Veilig Online: infosessie over Cyberpesten

28 jan 2022
Het Huis van het Kind organiseert naar aanleiding van de Week tegen Pesten 2 infosessies rond cyberpesten. Pesten stopt namelijk niet aan de schoolpoort.

1 op 6 kinderen in Vlaanderen is slachtoffer van pesten. Veel van hen dragen daar heel land de gevolgen van. Ook tijdens de 17ee Vlaamse week tegen pesten (van 18 tot 25 februari) maken we graag samen een vuist tegen pesten!

Gepest worden maakt je leven tot een heuse hel. Zeker als het ook online gebeurt: het komt extra hard aan en het houdt niet op wanneer je thuis in je zetel zit. Daarom organiseert het Huis van het Kind op 22 en 24 februari 2022 twee onlinesessies met als titel: ‘Veilig Online: Cyberpesten’. Tijdens deze sessies kan je als ouder actief vragen stellen en reageren. Wat vind jij ervan? Hoe doe je dat? En misschien wil je ook vertellen over de dingen waarover je twijfelt of soms mee vastzit.

Deelnemen is gratis. Inschrijven is verplicht via het online inschrijvingsformulier. Doe dat vlug, want het aantal plaatsen is beperkt (maximum 20 deelnemers per sessie). Na inschrijving ontvang je op voorhand de link naar de online sessie (Zoom Pro) en de nodige instructies in je mailbox. 
 

Week tegen Pesten

Door het plaatsen van de bekende blauwe stippen tegen pesten maken kinderen en jongeren een krachtige vuist tegen pesten. Voor deze symbolische actie werden er vier levensgrote stippen geplakt aan de voordeur van de jeugddienst. 

Daarnaast werd ook onze ‘goed in je vel koffer’ aangevuld met materiaal vanuit ‘Samen zonder pesten’ zoals de praatpop Victor als praatvriendje, de boeken ‘Wat als pesten je (k)raakt’ en ‘mama, ze pesten me’, het spel Pest’oog en de kamishibai vertelplaten ‘Verdrietig & blij’ . Dit materiaal is gratis te ontlenen bij het Huis van het Kind. Meer info vind je hier