Veeg voor je eigen deur ... en krijg een bloemetje

15 apr 2020
  Facebook  Twitter  Email  Print

Onder de noemer ‘Veeg voor je eigen deur’ lanceert de stad een actie voor propere straten in Oudenburg. Iedereen die in de maand april de stoep voor de eigen woning proper houdt en hiervan een foto stuurt naar de milieudienst van de stad krijgt een bloemetje ter bedanking begin mei.

We werken iedere dag aan een proper Oudenburg. Op het moment dat de coronamaatregelen in voege getreden zijn, werden de medewerkers van de groendienst verspreid over de stad om deze op punt te zetten. Bomen werden gesnoeid, onkruid werd verwijderd, perkjes werden aangelegd, …

Daar willen we nu een vervolg aan breien met de actie ‘Veeg voor je eigen deur’. Als iedereen het stuk stoep voor zijn of haar deur proper onderhoudt, blijft onze stad er piekfijn bij liggen. Vele handen maken licht werk, als iedereen wekelijks een tiental minuten de stoep onderhoudt blijft onze stad prachtig en proper.

De inwoners die deelnemen aan de actie worden ook beloond. Iedereen die een voor-en-na-foto stuurt van de onderhouden stoep naar milieu@oudenburg.be krijgt begin mei een bloemetje van een lokale plantenteler. Zo blijven we lokaal kopen en brengen we meer kleur in ons straatbeeld. We hopen met deze stimulans onze inwoners aan te zetten om Oudenburg mee proper te houden.
 
Veeg voor je eigen deur ... en krijg een bloemetje!