Vaccinaties in WZC Riethove op 11 januari

6 jan 2021
In woonzorgcentrum Riethove zullen op maandag 11 januari 2021 alle 83 bewoners het COVID-19-vaccin krijgen.
We zijn opgelucht met de bevestiging van het Agentschap dat de bewoners van WZC Riethove aanstaande maandag reeds gevaccineerd kunnen worden. Bovendien werd voor alle bewoners een toestemming tot vaccinatie verkregen.

Tot op vandaag slaagde het team van WZC Riethove in Oudenburg er in om het virus uit het woonzorgcentrum te houden. De start van de vaccinaties betekent voor het woonzorgcentrum goed nieuws. Mede dankzij de continue alertheid en de grote inzet van het ganse team kenden we tot op heden nog geen besmettingen onder de bewoners. We zijn er ons van bewust dat het risico op besmetting hoog blijft, zeker na de eerste vaccinatie, en blijven dan ook inzetten op het naleven van strikte maatregelen. Pas na de tweede vaccinatie, die vermoedelijk op 1 februari 2021 zal plaatsvinden, kunnen we een versoepeling van de contactmogelijkheden overwegen. We hopen ook snel de planning te kunnen krijgen voor de vaccinatie van onze personeelsleden.

De eerste vaccinaties in onze stad zijn een hoopgevend signaal dat we in 2021 terug naar normale situaties kunnen gaan. De komende weken en maanden blijft het natuurlijk wel belangrijk om uiterst alert te zijn en onze maatregelen steeds adequaat aan te houden. Het afgelopen jaar hebben we steeds vroeg ingegrepen, dit zullen we ook blijven doen.