Vaccinatiecentra voor 'boosterprikken' klaar voor start

29 okt 2021
De nieuwe vaccinatiecentra in Torhout en Gistel zijn klaar voor gebruik. Zo kunnen we in de komende maanden alle 65-plussers uit de zone vlot voorzien van hun ‘boosterprik’.

De 65-plussers van Oudenburg, Gistel en Ichtegem kunnen vanaf 8 november 2021 terecht in het vaccinatiecentrum op het industrieterrein Konijnenbos: Rochesterlaan 13 in Gistel. Inwoners van Torhout, Koekelare en Kortemark krijgen hun extra prik vanaf 15 november 2021 in het Dienstenhuis Groenhove: Bosdreef 5 in Torhout. 

Om het vaccineren vlot te laten verlopen herinneren we je eraan om zeker je identiteitskaart en oproepingsbrief mee te brengen naar het vaccinatiecentrum! 

Wanneer word ik opgeroepen voor mijn boosterprik?

Net als bij de vorige vaccinatierondes zal er vanuit het Agentschap Zorg en Gezondheid een oproepingsbrief verstuurd worden. Hierbij wordt rekening gehouden met je leeftijd. Alle 65-plussers ontvangen in eerste instantie een oproepingsbrief. Inwoners worden van oud naar jong uitgenodigd.

Voor de timing van je boosterprik wordt niet enkel rekening gehouden met je leeftijd, maar ook met welk vaccin je eerder al kreeg. 
  • Je kreeg het Astrazeneca of Johnson-vaccin? Dan word je voor jouw boosterprik uitgenodigd 4 maand na de 2de prik.
  • Je kreeg het Pfizer-vaccin? Dan word je 6 maand na je 2de prik uitgenodigd voor het boostervaccin.

Word je opgeroepen voor je boosterprik, meld je dan zeker aan! We behaalden binnen onze eerstelijnszone al een hoge vaccinatiegraad en daar mogen we trots op zijn. Ook nu zal er alles aan gedaan worden om iedereen die dat nodig heeft, vlot van zijn extra prik te voorzien. 

Opgelet nieuw nummer callcenter!

Vanaf 4 november 2021 kan wie moeilijkheden ondervindt bij het bevestigen van een afspraak of specifieke vragen heeft over zijn/haar vaccinatie, telefonisch terecht op het nummer 050-89 36 99. Het callcenter zal elke werkdag bereikbaar zijn tussen 8.30 en 12.30 uur.

Heb je een auditieve beperking of contacteer je het callcenter liever via e-mail? Dan kan dat via vaccinatie@torhout.be of via vaccinatie@gistel.be