Vaccinatiecentra voor 'boosterprik' worden opgebouwd

25 okt 2021
  Facebook  Twitter  Email  Print
Vanaf deze week worden opnieuw twee vaccinatiecentra opgericht in de eerstelijnszone Houtland en Polder. Zo kunnen we in de komende maanden alle 65-plussers uit de zone vlot voorzien van hun ‘boosterprik’.

De 65-plussers van Oudenburg, Gistel en Ichtegem kunnen binnenkort terecht in een pand op het industrieterrein Konijnenbos: Rochesterlaan 13 in Gistel. Inwoners van Torhout, Koekelare en Kortemark krijgen hun extra prik in het Dienstenhuis Groenhove: Bosdreef 5 in Torhout. Deze week worden beide centra opgebouwd op de nieuwe locaties.

Wie nu nog een bevestigde afspraak heeft in de huisartsenwachtpost in Torhout - de huidige locatie - kan zich daar nog aanmelden. Net als bij de vorige vaccinatierondes zal er vanuit het Agentschap Zorg en Gezondheid een oproepingsbrief verstuurd worden. Daarop zal ook duidelijk staan op welke locatie je verwacht wordt. Vergeet ook zeker niet je eID mee te brengen wanneer je langskomt voor jouw ‘boosterprik’.

Word je opgeroepen voor je boosterprik, meld je dan zeker aan. We behaalden binnen onze eerstelijnszone al een hoge vaccinatiegraad en daar mogen we trots op zijn. Ook nu zal er alles aan gedaan worden om iedereen die dat nodig heeft, vlot van zijn extra prik te voorzien, in eerste instantie de 65-plussers.

Bereikbaarheid
Beide locaties zijn bereikbaar met het openbaar vervoer.

De locatie in Gistel is vlot bereikbaar met de bus:
  • Buslijn 52 die richting Zevekote gaat (halte aan Rochesterlaan "Gistel Klokkenhof")
  • Buslijn 51 (Oostende-Torhout), bushalte Nieuwpoortsesteenweg t.h.v. Lidl "Gistel Kruiskalsijde"
  • Buslijn 50 (voorstadslijn Oostende-Gistel), bushalte AC "Gistel Stadhuis"
  • Beide locaties zijn vlot toegankelijk met voldoende parking voor zowel auto's als fietsen.
Aan het Dienstenhuis Groenhove in Torhout is een belbushalte (halte "Torhout Groenhove"). Zie www.delijn.be/nl/belbus.

We beseffen dat niet iedereen op eigen houtje in een vaccinatiecentrum geraakt. Daarom nemen we ook nu terug maatregelen zodat iedereen veilig en vlot op de juiste locatie kan geraken. Wie geen vervoersmogelijkheden heeft, kan best contact op met de sociale hulplijn op het nummer 059-40 19 95.

Opgelet nieuw nummer callcenter!
Het callcenter zal omwille van de verhuis en opbouw van de nieuwe vaccinatiecentra niet bereikbaar zijn van 28 oktober t.e.m. 3 november 2021.

Vanaf 4 november 2021 kan wie moeilijkheden ondervindt bij het bevestigen van een afspraak of specifieke vragen heeft over zijn/haar vaccinatie, telefonisch terecht op het nummer 050-89 36 99. Het callcenter zal elke werkdag bereikbaar zijn tussen 8.30 en 12.30 uur.

Heb je een auditieve beperking of contacteer je het callcenter liever via e-mail? Dan kan dat via vaccinatie@torhout.be of via vaccinatie@gistel.be.