Vaccinatiecentra Torhout en Gistel verhuizen naar site Thor in Torhout

24 mrt 2022
In de Eerstelijnszone Houtland en Polder waren er tot op heden twee vaccinatiecentra operationeel, één in Gistel (Konijnenbos) en één in Torhout (Groenhove). Iedere inwoner heeft ondertussen de kans gekregen om zijn of haar prik(ken) te laten zetten. Binnenkort sluiten beide vaccinatiecentra de deuren en wordt alles ondergebracht op één locatie voor de hele zone, site Thor in Torhout.

Site Thor is een voormalige meubelfabriek die recent eigendom werd van het Lokaal Bestuur Torhout. Het is gelegen in de Industrielaan 15 in Torhout. De locatie is bovendien makkelijk bereikbaar, zowel met de wagen als met het openbaar vervoer. Inwoners van Gistel, Oudenburg, Ichtegem, Koekelare, Kortemark en Torhout die na 1 april een vaccinatie nodig hebben, zullen er terecht kunnen. De geplande vaccinaties worden afgewerkt op vrijdag 25 maart op de huidige locaties in Gistel en Torhout:
  • twee prikken voor de kinderen (5-11 jaar);
  • derde prik voor de jongeren (12-17 jaar);
  • derde prik voor de volwassen bevolking (18+);
  • vierde prik voor de immuun gecompromitteerde patiënten.
Wij starten vanaf maandag 28 maart 2022 met de afbouw van beide centra.
Het callcenter verhuist mee en blijft bereikbaar op 050-89 36 99.

Na zes maanden hard werk komt de intense samenwerking tussen de lokale besturen, centrumleiders, verpleegkundigen en vrijwilligers tot een einde.
We plaatsten in totaal 56.410 prikken in de vaccinatiecentra Konijnenbos en Groenhove.
Daarvoor plaatsten we al 109.975 prikken in de vaccinatiecentra Zomerloos (Gistel) en De Mast (Torhout) in de periode februari - september 2021.

Een welgemeende DANKJEWEL dus aan iedereen die zijn of haar steentje bijgedragen heeft.