Tover je straat om tot een 'Zomerstraat'

6 jul 2020
De Voetgangersbeweging, de Vlaamse regering en Vlaanderen Feest! slaan de handen in elkaar om het buurtleven deze zomer weer op gang te trekken op een veilige manier. De campagne Zomerstraten gaat van start op de Vlaamse feestdag en moet de hele zomer lang de motor zijn voor leuke kleinschalige activiteiten op straatniveau. 

Een Zomerstraat kan vele vormen aannemen. Je kan zelf een kleine actie ondernemen of iets samen organiseren met de buren. Bijvoorbeeld een aperitiefmoment, een groot straatontbijt, sporten met de buren, versier het trottoir met leuke tekeningen of boodschappen enzovoort. Uiteraard allemaal binnen de geldende veiligheidsmaatregelen van het moment. Zo geven vele straten en buurten in heel Vlaanderen een duidelijk signaal: samen sterk tegen corona, leve de zomer!

De campagne Zomerstraten gaat van start in het weekend van de Vlaamse feestdag (10-11-12 juli) en duurt de hele zomer lang, tot eind september 2020. Buurten kunnen op elk moment aansluiten. Inschrijven en het Zomerstraatpakket aanvragen kan via www.zomerstraat.vlaanderen.
 
Straten die iets organiseren op vrijdag 10, zaterdag 11 of zondag 12 juli 2020 in het kader van 'Vlaanderen Feest!' kunnen bovendien een feestcheque aanvragen met een maximumbedrag van 180 euro.

Post de leukste foto’s van jouw Zomerstraat met #PrachtigOudenburg en #AltijdBeleving op Facebook en/of Instagram en tag StadOudenburg. Misschien verschijnt jouw Zomerstraat dan ook op de stedelijke sociale media!