STEAM kids van start

26 sep 2023
  Facebook  Twitter  Email  Print
Meer dan 70 leerkrachten uit de Oudenburgse scholen trapten het STEAM-project af. Ze deelden ervaringen over hoe ze kinderen warm kunnen maken voor wetenschap, techniek en kunst.

Op maandag 25 september 2023 ging de startactiviteit van STEAM-kids@Oudenburg door aan de Zuidpoort. Met dit gemeenschappelijk project willen de stad Oudenburg en alle Oudenburgse scholen meer inzetten op wetenschap, techniek, bouwkunde, kunst en wiskunde in het onderwijs. Op de startactiviteit presenteerde iedere school de STEAM-materialen die in hun bezit zijn. Meer dan 70 leerkrachten en kleuterleiders ontdekten hoe hun collega’s de kinderen warm maakten voor wetenschap, technologie en kunst. De bedoeling is dat de leerkrachten elkaar tips geven voor het creëren van een krachtige leeromgeving voor STEAM-onderwijs waarbij de aanwezige middelen bewust en doordacht worden ingezet.

Op woensdag 11 oktober 2023 volgt een pedagogische studiedag die voor het eerst gemeenschappelijk georganiseerd wordt. Lesgevers van de Eeckhout Academy dompelen de leerkrachten die dag onder in een STEAM-bad. We willen alle leerkrachten meekrijgen. Enkel op die manier kunnen we STEAM duurzaam verankeren in het Oudenburgs onderwijs.
 
Volgend voorjaar ligt de focus van het project op de kinderen. In februari wordt een STEAM-week georganiseerd waar alle kinderen uit de Oudenburgse scholen bedrijfsbezoeken en workshops zullen volgen. Er wordt voor de organisatie van die week samengewerkt met Technoboost. Zij zullen hun tenten opslaan in en rond ipso facto.
 
We kunnen dit alles organiseren met de steun van de provincie West-Vlaanderen. Doordat de scholen, de stad en de provincie de handen in elkaar slaan kunnen we van dit project een succesverhaal maken.