Welkom in Sociale Kruidenier Thope

8 nov 2022
  Facebook  Twitter  Email  Print
Op maandag 7 november 2022 werd Sociale Kruidenier Thope officieel geopend. De sociale kruidenier is een buurtwinkel die kwaliteitsvoeding en basisproducten aan een sterk verminderde prijs aanbiedt voor wie het financieel moeilijk heeft. Naast voedselhulp biedt Thope ook een ontmoetingsruimte en workshops aan. De sociale kruidenier bevindt zich in het centrum van Oudenburg, recht tegenover het Romeins Archeologisch Museum, met name in de Marktstraat 18.
 
Inwoners kunnen er terecht voor een luisterend oor, een goed gesprek en bijkomende hulp indien nodig. Regelmatig zullen er ook workshops georganiseerd worden. Verder zal de sociale kruidenier ook arbeidstrajecten aanbieden in de vorm van vrijwilligerswerk, sociale tewerkstelling en andere die de sociale integratie bevorderen.

Met Thope benadrukken we ook de jarenlange intense samenwerking tussen de Vincentiusvereniging De Lage Drempel Kerit, zijn vrijwilligers en het OCMW voor de organisatie van de wekelijkse voedselbedeling. Het stijgend aantal gebruikers, een te kleine bedelingsruimte alsook het gebrek aan opslagruimte noodzaken een andere locatie en werking. Samen starten we de sociale kruidenier op, gesterkt door een samenwerking met Foodsavers regio Middenkust. Naast de bedeling van Europese goederen, voedingswaren van lokale handelaars zullen nu ook binnen de sociale kruidenier kwaliteitsvolle voedseloverschotten uit de regio worden aangeboden.

Ook het Huis van het Kind zijn intrek in de Marktstraat 18. Samen met tal van organisaties zorgt het Huis van het Kind voor een aanbod ter ondersteuning van (aanstaande) gezinnen met kinderen en jongeren. Men kan er terecht met allerlei vragen rond opvoeden en opgroeien. Bij de sociale kruidenier Thope zullen (aanstaande) ouders ook terecht kunnen voor het ontlenen van baby- en kinderkledij (tot 6 jaar) alsook voor baby- en kindertoebehoren zoals een bedje, babystoel, wippertje, babyflessen.

De sociale kruidenier is bij de opstart open op dinsdagnamiddag van 16 tot 19 uur en donderdagvoormiddag van 9 tot 12 uur. 

Voor meer informatie over de sociale kruidenier kan je terecht op het nummer 0499-71 66 11 of via socialekruidenier@oudenburg.be. Voor het Huis van het kind kan je bellen naar 059-34 02 26 of mailen naar huisvanhetkind@oudenburg.be.