Schrijf je nu in voor de 13e groepsaankoop!

10 dec 2023
De energieprijzen zijn dit jaar naar een normaler niveau geëvolueerd. Het blijft wel nog steeds belangrijk om jaarlijks een zo voordelig mogelijk energiecontract af te sluiten. Er zijn namelijk grote prijsverschillen tussen de verschillende energiecontracten. Daarom organiseert de Provincie West-Vlaanderen voor de 13e keer een groepsaankoop groene stroom en gas. Inschrijven is gratis en vrijblijvend via www.west-vlaanderen.be/besparen. De Provincie gaat vervolgens voor jou op zoek naar een voordelig contract.

Iedereen met een leveringsadres in Vlaanderen kan deelnemen, Je kiest zelf of je voor elektriciteit en/of gas inschrijft. Ook ondernemers en verenigingen met een professioneel contract en een jaarlijks gemeten meterkunnen meedoen. Houd er wel rekening mee dat het jaarverbruik maximum 50 000 kWh mag zijn voor elektriciteit en 100 000 kWh voor gas. De Provincie doet er alles aan om een zo voordelig mogelijk contract voor 100% Belgische groene stroom en/of gas te bekomen.

Praktisch
Wie inschrijft krijgt op 23 februari 2024 een persoonlijk voorstel. Je ziet meteen hoeveel je kan besparen. Wil je ingaan op het aanbod? Dan moet je het aanbod wel bevestigen. Dit kan tot 25 maart 2024.

Het nieuwe energiecontract start ten vroegste vanaf 1 mei 2024. De Provincie zorgt voor begeleiding vanaf de inschrijving tot en met de overstap naar het groepsaankoopcontract. Ook het opzeggen van je huidige energiecontract wordt volledig voor jou geregeld.

Stapte je eerder al over naar een voordelig (groepsaankoop)contract? Houd er dan rekening mee dat je energieleverancier je contract kan verlengen aan dure prijzen. Denk eraan: je kan op elk moment kosteloos van energieleverancier en van energiecontract veranderen (bij een jaarverbruik lager dan 50 000 kWh voor elektriciteit en 100 000 kWh voor gas).

Wil je inschrijven of heb je graag meer informatie?
Surf naar www.west-vlaanderen.be/besparen of bel naar 0800-18 711 (ma t/m vr: 8.30 tot 18 uur).
Houd je jaarlijkse afrekening voor elektriciteit en/of gas bij de hand.

Heb je geen computer of wil je weten hoe je kan inschrijven of heb je vragen over hoe de groepsaankoop werkt? Dan kan je bij de woonadviseurs van Woonpunt terecht! Dit kan op donderdagvoormiddag in LDC Biezenbilk.