Schrijf je nu in op BE-Alert!

20 dec 2018
Wanneer er zich een noodsituatie of crisis voordoet in Oudenburg, kan het stadsbestuur jou via een sms of ingesproken bericht bereiken als je in het getroffen gebied woont. Op deze manier krijg je zo snel mogelijk de juiste informatie en duidelijke richtlijnen. Naar aanleiding van het gaslek in de Hoogstraat op dinsdag 16 oktober 2018 werd trouwens een alarmeringsbericht verstuurd via BE-Alert. Bewoners die ingeschreven waren en zich binnen de perimeter bevonden, werden gevraagd om hun woning te verlaten. 

Inschrijven is niet alleen gratis, het is gemakkelijk en neemt weinig tijd in beslag. Maar vooral, het is dé manier om je eigen veiligheid en die van jouw dierbaren te verzekeren! Doet zich een plotse, onvoorziene gebeurtenis voor (vb. water- of gaslek, brand, …) dan kan de gemeente BE-Alert activeren en gebruiken om een bericht uit te sturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Via dit bericht sturen wij jou zo snel mogelijk de juiste informatie en duidelijke aanbevelingen (vb. ramen en deuren sluiten bij een brand, …)

Registreer je vandaag nog op www.be-alert.be! Je ontvangt een bevestigingsmail om jouw inschrijving te finaliseren. Via de bevestigingslink kan je meerdere adressen ingeven zoals je woonplaats, je werkplek, de school van je kind(eren), … Heb je geen computer of lukt online registeren niet? Dan kan je bij de dienst burgerzaken een formulier opvragen en invullen. Onze medewerkers zullen jouw gegevens verwerken in het BE-Alert platform. Het formulier kan je ook hier downloaden. 

Ben je al ingeschreven op BE-Alert en wil je meerdere adressen toevoegen zoals het adres van je ouders of de school van je kinderen? Dat kan via www.be-alert-ins.be. Log in met jouw gegevens en geef zoveel mogelijk correcte informatie in.

Voor meer informatie of vragen over noodplanning kan je terecht op het nummer 059-56 84 29 of via noodplanning@oudenburg.be.