Ruilwinkeltje voor kwetsbare gezinnen

8 mrt 2023
Baby’s en kinderen ontwikkelen fysiek het snelst tussen de leeftijd van 0 tot 8 jaar. Volgens een berekening van de Gezinsbond kost een kind gemiddeld 420,95 euro per maand. Kosten zoals kinderopvang, school, medische kosten zijn hier niet in opgenomen alsook heel wat materiaal zoals een babybed, een babybad, lakentjes, flesjes, tutjes, speelgoed, baby- en kinderkledij, …

Voor kwetsbare gezinnen is dat een grote hap uit het gezinsbudget. Daarom willen we die gezinnen extra ondersteunen. Dankzij het ruilwinkeltje kunnen zij allerlei spulletjes voor kinderen tussen 0 en 8 jaar ontlenen of ruilen. Denk maar aan kleding en speelgoed, maar ook grotere artikelen zoals een babybed, een badje, een kinderstoel, …

Woon je in Oudenburg? Heb je kinderen tussen 0 en 8 jaar en heb je een verhoogde tegemoetkoming bij jouw ziekenfonds en/of word je geholpen door het Welzijnshuis? Dan kan je terecht in het ruilwinkeltje dat gelegen is in het Huis van het Kind (Marktstraat 18 - 8460 Oudenburg). Het ruilwinkeltje is telkens open op dinsdagnamiddag van 13.45 tot 15.45 uur en op woensdagnamiddag van 14.30 tot 17 uur.

Hoe werkt het?
Alles draait om punten. Je opent een ruilrekening waarop je punten spaart door goederen te brengen. Met dit saldo kan je weer spullen meenemen uit de winkel. Breng bij een eerste bezoek steeds een klevertje mee van de mutualiteit en een document over de gezinssamenstelling die je kunt verkrijgen bij de dienst burgerzaken op het stadhuis.

Oproep
Het ruilwinkeltje is steeds op zoek naar nieuwe artikelen. Heb je materiaal liggen dat je niet meer gebruikt, dan kan je dit binnenbrengen tijdens de openingsuren. De goederen die geschonken worden moeten nieuw zijn, of tweedehands en in goede staat. Kledij en textiel moet proper gewassen zijn. De andere goederen moeten net en rein zijn. Goederen die hieraan niet voldoen worden helaas geweigerd.

Voor meer informatie over het ruilwinkeltje kan je terecht op het nummer 059-34 02 26 of via huisvanhetkind@oudenburg.be.