Rouwregister voor gemeenteraadslid Nathalie Poldervaart

11 mei 2022
Op dinsdag 10 mei 2022 is gemeenteraadslid Nathalie Poldervaart plots overleden. De stad Oudenburg opent een rouwregister in LDC Biezenbilk voor wie Nathalie wenst te herdenken. Met dit onverwachte overlijden verliest de stad een dynamisch en goedlachse dame.

Nathalie was getrouwd met Patrick Vandenberghe, mama van drie kinderen en oma van een kleindochter. Ze was geen onbekend gezicht in Oudenburg, als kapster verzorgde ze de snit van menig Oudenburgnaars in haar eigen kapsalon ‘Hairstyle Luna’ in de Zandvoordsestraat. Nathalie stond steeds klaar voor de mensen rondom haar. Wie met haar in contact mocht komen kan beamen dat de immer goedlachse dame hield van tussen het volk te zijn.  Daarnaast was de immer goedlachse Nathalie een graag geziene dame in de stad en dat vertaalde zich ook in haar engagement. Als bestuurslid was ze één van de drijvende krachten achter Rope skippingclub ‘SKipOudenburg’. 

In 2012 zette Nathalie haar eerste stappen in de politiek bij de gemeenteraadsverkiezingen waarbij ze toen 385 voorkeursstemmen behaalde. De politieke microbe had haar duidelijk te pakken gekregen en ze bleef zich inzetten voor haar partij, Open Vld. Als bestuurslid van de partij stond ze als teamplayer steeds paraat om de handen uit de mouwen te steken. Zowel bij de organisatie van evenementen, alsook om mee te denken over de toekomst van haar geliefde stad Oudenburg. Want voor vele inwoners van de stad was Nathalie een klankbord over het reilen en zeilen in de stad.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 behaalde ze 548 voorkeursstemmen, wat aanvankelijk resulteerde in het mandaat binnen het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst van de stad. Niet veel later legde Nathalie in april 2019 de eed af als gemeenteraadslid. Daar drukte ze haar stempel op verschillende dossiers, maar haar liefde voor het volk primeerde. Zo zette ze zich dan ook in op sociale thema’s zoals jeugd en gezin en meer beleving in de stad.

Het stadsbestuur wenst de familie en de vele vrienden en kennissen van Nathalie een hart onder de riem te steken en opent een rouwregister, als blijk van waardering voor een zetelend gemeenteraadslid. Vanaf woensdag 11 mei 2022 om 13.30 uur kan iedereen wie dit wenst het rouwregister tekenen in het onthaal van LDC Biezenbilk. Het onverwachte verlies van een bijzonder gewaarde persoon laat een diepe indruk na, er wordt dan ook gevraagd om deze periode in de nodige sereniteit te kunnen doormaken. Op een later moment zal er gecommuniceerd worden over de uitvaartplechtigheid.
 
Nathalie Poldervaart