Regenboogzebrapad brengt kleur in donkere tijden

25 mrt 2020
Woonzorgcentrum Riethove kleurde deze week iets mooier in deze moeilijke tijden dankzij de aanleg van een regenboogzebrapad. Zo laat de stad Oudenburg zien dat ze haar holebigemeenschap een warm hart toedraagt.

Tijdens de gemeenteraad van 14 november 2019 werd het voorstel om een regenboogzebrapad aan te leggen unaniem goedgekeurd. Het geeft erkenning aan onze holebigemeenschap. Een zebrapad verbindt wegen, net zoals verdraagzaamheid mensen verbindt.

Een regenboogzebrapad wordt geschilderd tussen de witte lijnen van een officieel zebrapad en blijft dermate rechtsgeldig en conform de wegcode. Het Oudenburgse stadsbestuur toont zich hierdoor solidair met holebi’s en kan hiermee haar inspanningen versterken om de diversiteit te omarmen. Hoe meer zichtbaar de holebigemeenschap wordt, hoe gemakkelijker het wordt voor holebi’s om uit de kast te komen. We zorgen voor een positief klimaat in Oudenburg en dit uiteraard niet enkel op 17 mei (Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie), maar iedere dag.