RAM heropent vanaf 1 juli

29 jun 2020
Het Romeins Archeologisch Museum heropent op woensdag 1 juli 2020. Van de tijdelijke sluiting werd gebruik gemaakt om de gevel van het abtsgebouw, het gebouw waarin het museum is gehuisvest, te herschilderen. De backoffice van het museum krijgt nieuwe bureaus en ook de museumshop ondergaat een facelift. De opening van het museum gaat gepaard met de heropening van de tentoonstelling ‘Roma Intima. Liefde, lijf en lust in het Oude Rome’.

Tezelfdertijd opent een nieuwe tentoonstelling ‘Roderick Intima’. In het bezoekerscentrum zullen een 25-tal kunstenaars van de kunstkring Roderick beeldhouwwerken, schilderijen, tekeningen en poëzie geïnspireerd op liefde en lust in het Oude Rome presenteren. Beide tentoonstellingen zijn te bezichtigen tot en met zondag 25 oktober 2020, tijdens de openingsuren van het museum. De toegangsprijs voor ‘Roma Intima’ bedraagt 4 euro, maar is gratis bij een bezoek aan het museum. De tentoonstelling ‘Roderick Intima’ is gratis te bezoeken.

Een bezoek aan het museum of aan de tentoonstelling moet op voorhand gereserveerd worden op het nummer 059-56 84 00 of via e-mail (ram@oudenburg.be). Om de veiligheid en het comfort van de bezoeker te garanderen, zullen per tijdsslot maar een beperkt aantal bezoekers worden toegelaten. Twee aangepaste parcours (één voor de tentoonstellingen en één voor de collectie) zorgen ervoor dat de bezoekers elkaar niet kunnen kruisen tijdens hun bezoek. Bezoekers zullen op  voldoende plaatsen hun handen kunnen desinfecteren. Elektronisch betalen wordt aangemoedigd. De museumshop is voorlopig gesloten. Enkel het boek ‘Roma Intima’ en enkele wandel- en fietskaarten kunnen worden aangekocht.  
 
Meer informatie over het RAM vind je op www.ram-oudenburg.be.
 
RAM heropent