Plustelefoon belt alleenstaande 80-plussers op

21 apr 2020
De coronamaatregelen vragen aan iedereen om onnodige sociale contacten te beperken. Bij kwetsbare ouderen veroorzaakt dit mogelijk eenzaamheid en bezorgdheden. Telefonisch contact of contact via videochat is een meerwaarde voor senioren, zeker nu. Normaalgezien, wanneer iemand zich aansluit bij een telefoonproject kan hij/zij wekelijks opgebeld worden door een vrijwilliger die vraagt hoe het met hem/haar gaat. Oudenburg neemt nu zelf het initiatief onder de noemer ‘Plustelefoon’ en belt zelf alle alleenstaande 80-plussers op om hen uit hun isolement te halen. 

Senioren zijn één van de meest kwetsbare groepen in deze coronacrisis. Ze lopen namelijk niet alleen extra gevaar bij besmetting, de maatregelen kunnen er ook voor zorgen dat zij in isolement of eenzaamheid terechtkomen. Een eenvoudig telefoontje kan een wereld van verschil betekenen.
 
Met het stadsbestuur willen we met de Plustelefoon extra aandacht geven aan hun bezorgdheden en hulpvragen. We vragen of ze praktische hulp nodig hebben, of ze aan boodschappen geraken en of ze voldoende sociaal contact hebben. Als ze aangeven dat er extra hulp nodig is, wordt dit doorgegeven aan onze vrijwilligers en medewerkers. Die gaan ermee aan de slag en volgen de situatie verder op. 

Vrijwilligers gezocht

Ben jij sociaal, meelevend en heb je een luisterend oor? Wil jij mensen opbellen die in deze coronacrisis dreigen geïsoleerd te raken? Dan ben jij de geknipte persoon om de Plustelefoon te versterken!
 
Wie wil helpen kan zich als vrijwilliger melden via de Sociale Hulplijn (telefonisch op het nummer 059-40 19 95 of via socialehulplijn@oudenburg.be). Je vindt ook meer informatie op www.oudenburg.be/oudenburghelpt.