Plant je eigen speelbos!

3 sep 2021
In samenwerking met het bedrijf SUGi GmbH en Urban Forests Europe bv wil het stadsbestuur van Oudenburg bossen aanplanten. Het betreft bossen aangeplant volgens de Miyawaki methode. De aanplant van deze bossen kadert binnen de uitvoering van ons Boomplusplan en het Burgemeestersconvenant. 

De Miyawaki-methode is ontwikkeld door Akira Miyawaki, een Japanse botanicus die natuurlijke bossen aanplant. De evolutie van natuur naar bos wordt bij de Miyawaki-methode versneld (tot 10 maal sneller) door de grond goed voor te bereiden en door de juiste inheemse soorten heel dicht bij elkaar aan te planten. Zo zijn Miyawaki-bossen 30 keer denser dan een klassiek bos en kunnen zo op een veel kortere tijd het ecosysteem van oerbossen imiteren. Ze zijn daarnaast 20 keer meer biodivers dan traditionele bossen. Meer info vind je op https://www.sugiproject.com/.

Bossen zijn zeer belangrijk in de strijd tegen de klimaatverandering, de verbetering van onze biodiversiteit en het creëren van een aangename en gezonde leefomgeving. Zo wordt er op zaterdag 11 september 2021 een bos aangeplant aan het bufferbekken in Ettelgem. Graag willen we de inwoners van Oudenburg (kinderen en ouders) daarbij betrekken.
 
Kom samen een eigen stukje bos aanplanten. Per inschrijving is het de bedoeling om een 2-tal uur mee te werken, elke groep krijgt een zone toegewezen. Schoppen worden voorzien, maar je mag altijd je eigen schop meenemen. Tijdens deze plantactie worden de sympathisanten een drankje en versnapering aangeboden.

Schrijf je in voor vrijdag 10 september door een mail te sturen naar milieu@oudenburg.be met vermelding van de aanwezige personen en het tijdsblok. Komen planten kan van 9 tot 17 uur.