Alternatieve paaseierenzoektocht

10 apr 2020
De jeugddienst is creatief aan de slag gegaan om kinderen de komende periode een leuke activiteit in de eigen buurt aan te bieden. Kinderen kunnen een paaspakketje van de stad krijgen als ze een tekening inkleuren, uithangen en in hun buurt minimum 5 paaseieren kunnen vinden.

Afgelopen weken pakte de jeugddienst al uit met een variant van de ‘berenjacht’ met de ‘Expeditie Zoo’ waarbij kinderen konden wandelen in de grootste zoo van de wereld, de Zoo van Oudenburg. Inwoners werden aangezet om verschillende dieren aan hun raam te zetten om zo de kinderen een doel te geven tijdens hun wandeling. In deze bizarre coronatijden is het belangrijk om voldoende initiatieven te voorzien om kinderen bezig te houden. Dit is niet altijd evident en daarom helpen we de gezinnen graag een handje. Uiteraard altijd conform de richtlijnen zoals de hogere overheid heeft bepaald.

Tijdens de tweede variant van de ‘berenjacht’ doet de paashaas en zijn konijnenraad een oproep naar alle vriendjes en vriendinnetjes in Oudenburg. Door de lockdown kan hij slechts in enkele tuinen zijn paaseieren verstoppen. Op bezoek gaan bij grootouders of andere familieleden is namelijk verboden. Hierdoor zit hij dus met een overschot aan paaseieren. Je vindt ze aan de ramen van huizen en gebouwen. Bij het vinden van een paasei, neem je telkens een foto of selfie die je daarna bundelt en doorstuurt naar jeugd@oudenburg.be, samen met je eigen adres. Dit kan tot en met zondag 19 april 2020. Alle kinderen die vijf of meer paaseieren aan de ramen van verschillende huizen en gebouwen gevonden hebben, verdienen een zakje met paaseitjes dat vanaf 20 april 2020 thuis bezorgd zal worden.

De paashaas doet daarenboven een oproep om ook zelf een paasei aan je raam te hangen. Dit kan door de ingekleurde tekening hieronder te downloaden. Voor wie iets creatiever wil zijn, zijn er ook kleurplaten voorzien. 

Tijdens deze actie willen we de inwoners wel nog steeds attent maken op de huidige maatregelen. Op stap gaan kan enkel met het eigen gezin en indien de nodige afstand bewaard wordt. Ook roepen we de inwoners op om te gaan wandelen in de eigen buurt en (deel)gemeente.Download

Ingekleurd paasei
219 KB - Downloads: 728 DELETE DETAILS
Kleurplaat paasei 1
237 KB - Downloads: 734 DELETE DETAILS
Kleurplaat paasei 2
265 KB - Downloads: 673 DELETE DETAILS
Kleurplaat paasei 3
402 KB - Downloads: 694 DELETE DETAILS
Kleurplaat paasei 4
273 KB - Downloads: 695 DELETE DETAILS
Kleurplaat paasei 5
240 KB - Downloads: 712 DELETE DETAILS