Oudenburg wordt Think Pink-stad

9 okt 2019
Stad Oudenburg slaat officieel de handen in elkaar met vzw Think Pink om samen de strijd tegen borstkanker aan te gaan. Hoe sneller borstkanker opgespoord wordt, hoe groter de genezingskansen. Met onze stad willen we daarom het voortouw nemen in bijkomende preventieacties.

1 vrouw op 8 krijgt borstkanker. Het zijn hallucinante cijfers waar vzw Think Pink zich als nationale borstkankercampagne weigert bij neer te leggen. Om haar motto "Geef borstkanker geen kans” op lokaal niveau extra kracht bij te zetten, bundelt de vzw de krachten met Think Pink-gemeenten. Ook Stad Oudenburg neemt nu officieel het engagement om Think Pink-gemeente te worden. Via onze communicatiekanalen willen we de inwoners informeren en sensibiliseren. Ook zullen er verschillende activiteiten rond het thema opgezet worden en zullen we ook over andere kankers preventief communiceren. 

Think Pink doet als onafhankelijke vzw bewust geen beroep op subsidies. Haar middelen verwerft ze via fondsenwerving, acties voor Think Pink en giften. Met deze middelen financiert de nationale borstkankercampagne wetenschappelijk onderzoek dat de meest voorkomende kanker bij vrouwen bestrijdt. Think Pink informeert, sensibiliseert, financiert wetenschappelijk onderzoek en ondersteunt zorg- en nazorgprojecten.
 

Wat kan jij doen? 


Stap 1: Koop het roze Think Pink-lintje 🎗 als steun! Je vindt een lintjesbox bij de dienst burgerzaken op het stadhuis en aan het onthaal van het RAM.

Stap 2: Kom naar de boeiende lezing van Think Pink-voorzitster Heidi Vansevenant op woensdag 16 oktober 2019. Meer informatie vind je hier