Oudenburg vaccineert

14 nov 2022
  Facebook  Twitter  Email  Print
Het is geweten dat de doeltreffendheid van COVID-19 vaccins afneemt met de tijd. Gezien het risico van een nieuwe besmettingsgolf dit najaar zijn de autoriteiten in september een nieuwe vaccinatiecampagne gestart waarbij alle kwetsbare personen werden opgeroepen zich (opnieuw) te laten vaccineren. Ook de rest van de bevolking kan zich op vrijwillige basis (opnieuw) laten vaccineren. Als je nog nooit bent ingeënt tegen COVID-19 of als je niet alle doses hebt gekregen, is het nog niet te laat! Je kan de dosis krijgen die aangepast is aan jouw vaccinatiestatus. 

Omdat de vaccinatiecentra nu stilaan worden afgebouwd, kan je in december bij de apotheker terecht voor een booster tegen COVID-19. Om de vaccinatiegraad in Oudenburg te versterken zullen de Oudenburgse apothekers op 1 en 14 december 2022 vaccinatiemomenten organiseren. 

Wie een vaccin wenst moet zich vooraf inschrijven bij zijn vertrouwde huisapotheek zodat het vaccin kan besteld worden. Alle Oudenburgse apotheken nemen deel aan deze actie.