Opschaling vaccinatiecentra voor boosterprik

17 dec 2021
De boosterprik wordt cruciaal nu de Omikronvariant in volle opmars is. Daarom worden de vaccinatiecentra van Torhout en Gistel sneller dan verwacht opgeschaald om zo veel mogelijk te vaccineren voor eind januari 2022.

Inwoners van Kortemark, Koekelare en Torhout kunnen voor hun boosterprik terecht in het vaccinatiecentrum Dienstenhuis Groenhoeve (Bosdreef 5 in Torhout). Inwoners van Gistel, Ichtegem en Oudenburg kunnen terecht in het vaccinatiecentrum op het industrieterrein Konijnenbos: Rochesterlaan 13 in Gistel.

Beide centra worden vanaf 4 januari 2021 opgeschaald. In Torhout komen er 2 extra vaccinatielijnen, in Gistel zijn dat er 3. De vaccinatiecentra zijn gesloten van 24 december 2021 tot en met 2 januari 2022. Er wordt van deze periode gebruik gemaakt om de extra vaccinatielijnen in gereedheid te brengen. 

We behaalden binnen onze eerstelijnszone al een hoge vaccinatiegraad en daar mogen we trots op zijn. Ook de vaccinatiegraad van de boosterprikken gaat goed vooruit. Momenteel zitten we op 27,87 %. Ook nu doen we er alles om iedereen zo vlot mogelijk van zijn extra prik te voorzien.

Wanneer krijg je jouw boosterprik?

We herhalen nog even dat iedereen een oproepingsbrief zal ontvangen vanuit het Agentschap Zorg en Gezondheid, dit gebeurt in fasen. Hierbij wordt rekening gehouden met je leeftijd en met het soort vaccin dat je kreeg. Iedereen zal de kans krijgen om in januari 2022 de derde prik te laten zetten. 

Wil je graag een e-mail ontvangen zodra jouw uitnodigingsbrief digitaal beschikbaar is? Activeer dan je e-box in Mijn Burgerprofiel. Als het vaccinatiecentrum je een uitnodiging stuurt, krijg je daar onmiddellijk een e-mail van en hoef je niet te wachten op de uitnodiging per brief.

Je kan je ook opnieuw registeren op Qvax om zo sneller in aanmerking te komen voor je boosterprik. Duid hierbij zoveel mogelijk beschikbare data aan. 

Het is belangrijk om zo snel mogelijk je afspraak te bevestigen, bij voorkeur elektronisch. Ondervind je toch moeilijkheden bij het bevestigen van een afspraak of heb je specifieke vragen over je vaccinatie? Dan helpen we je graag verder.

  • Telefonisch: je kan steeds terecht op het nummer 050 89 36 99 (elke werkdag tussen 8.30 en 12.30 uur). 
  • Via e-mail: Mailen kan naar vaccinatie@gistel.be of vaccinatie@torhout.be. Stuur je een mailtje? Vermeld dan steeds je rijksregisternummer en telefoonnummer zodat de medewerkers je snel kunnen verder helpen.

Opgelet! Ook het callcenter is gesloten van 24 december 2021 tot en met 2 januari 2022. De mailboxen blijven wel bemand.

Om het vaccineren vlot te laten verlopen herinneren we je eraan om zeker je identiteitskaart en oproepingsbrief mee te brengen naar het vaccinatiecentrum!