Oproep Sporttrofeeën

11 jan 2017

Ken je iemand die een ongelofelijke prestatie heeft geleverd of die eens in de bloemetjes mag gezet worden voor zijn of haar inzet? Of vind je dat jouw club wel wat aandacht verdient? Aarzel dan niet en breng de kandidatuur vóór 20 januari 2017 binnen op de sportdienst. Op vrijdag 10 maart 2017 worden namelijk de Oudenburgse Sporttrofeeën uitgereikt in cultuurcomplex ipso facto. Sportverenigingen en individuele sporters die in 2015 en 2016 uitzonderlijke sportprestaties geleverd hebben of zich op één of andere manier verdienstelijk hebben gemaakt in het belang van de sportbeoefening, komen hiervoor in aanmerking. Nieuw is dat Sportvrouw nu ook een aparte categorie is geworden. De stedelijke Sporttrofeeën bevat vanaf nu dus 5 verschillende categorieën: Sportman, Sportvrouw, Sportclub, Sportverdienste en Beloftevolle jongere.

 

Voorwaarden

       VoorSportman en Sportvrouw worden de sportieve prestaties in aanmerking genomen, geleverd door een inwoner (minimum 16 jaar oud) van de stad, tussen 1 januari 2015 en 31 december 2016.

       De bekroonde Sportclub moet in Oudenburg gevestigd zijn en in een regelmatige competitie uitkomen (lands-, provinciale, gewestelijke, liefhebbers- of erkende schoolcompetities).

       De trofee voor Laureaat van Sportverdienste wil de positieve inbreng of verdienste voor de sport bekronen ten bate van een club of van de bevolking in het algemeen. De bekroonde hoeft echter niet zelf een actieve sportbeoefenaar te zijn. Deze trofee kan ook aan groepen of organisaties toegekend worden.

       De trofee voor Beloftevolle Jongere wordt toegekend aan een Oudenburgse jongere (jonger dan 16 jaar) die een bijzondere sportieve prestatie leverde tussen 1 januari 2015 en 31 december 2016.

 

De formulieren voor de kandidaatstelling en het reglement zijn verkrijgbaar op de sportdienst of kan je hier downloaden. De kandidaturen moeten de volgende gegevens bevatten: naam en voornaam van de kandidaat, club, leeftijd, adres, sporttak, motivatie met een zo gedetailleerd mogelijke opgave van de prestaties of verdiensten, vermelding van de trofee waarvoor de kandidatuur wordt voorgedragen, naam en adres van de voordrager. Het bestuur van de sportraad zal uit alle ingediende kandidaturen de genomineerden selecteren. Zij worden hiervan schriftelijk op de hoogte gebracht. Op de avond van de uitreiking (vrijdag 10 maart 2017) wordt per categorie de laureaat bekendgemaakt.