Oprichting triagepunt voor Gistel en Oudenburg

18 mrt 2020
De stad Gistel en stad Oudenburg starten met de inrichting van een triagepunt in het vrijetijdscentrum Zomerloos. Dit initiatief komt voort uit een samenwerking tussen de stadsbesturen en de huisartsen van Gistel en Oudenburg die ook gebruik zullen maken van het triagepunt.

Een triagepunt is een verzamelpunt waar enkele huisartsen de patiënten screenen en doorverwijzen indien nodig. Om huisartsen en spoeddiensten te ontlasten en tegelijk een efficiëntere inzet van noodzakelijk medisch beschermend materiaal te garanderen, wordt ingezet op plaatselijke triagepunten. Het aantal oproepen dat een huisarts moet verwerken is momenteel te hoog om op te vangen in eigen praktijk. Vandaar dat we moeten samenwerken en controles centraliseren.

Vanaf donderdag 19 maart zullen huisartsen het triagepunt met een beurtrol bemannen. Ze starten met twee dokters gedurende 8 uur per dag maar dat kan worden aangepast naargelang de nood. 

In volle coronacrisis moeten we de krachten te bundelen. Voor Oudenburg is dokter Koenraad Hoet de Coördinerende Raadgevende Arts (CRA). Door de samenwerking kunnen we garanderen dat er steeds dokters beschikbaar zijn moest de situatie verergeren.

Als je medische klachten hebt, bel je eerst naar de huisarts. Het is de huisarts die je eventueel zal doorsturen naar het triagepunt én er een afspraak vastlegt. Zonder afspraak komt niemand binnen in het triagepunt.