Open Stadhuis vanaf 2 mei

23 apr 2019
Op donderdag 2 mei 2019 wordt voor het eerst een ‘Open Stadhuis’ georganiseerd, een laatavondopening waarbij alle diensten (op het stadhuis en in De Groote Poort) geopend zijn en het schepencollege aanwezig is. Vanaf dan zal het stadhuis elke eerste en derde donderdag van de maand van 16.30 tot 19.30 uur open zijn. 

Het stadsbestuur wil de inwoners, de stadsdiensten en het beleid dichter bij elkaar brengen. Het Open Stadhuis is een eerste grote stap naar een nieuwe dienstverlening. Elke eerste en derde donderdag van de maand kunnen de inwoners er terecht met al hun vragen. Ze kunnen zich rechtstreeks richten tot een dienst of bij een bevoegde schepen. Het is de bedoeling dat problemen onmiddellijk aangepakt kunnen worden.
 
Tijdens zo’n Open Stadhuis zijn alle diensten, zoals burgerzaken en omgeving, open. Het schepencollege zit tegelijk in de raadzaal, waar problemen of suggesties gemeld kunnen worden en waar informatie verstrekt wordt. Het stadhuis is, buiten het Open Stadhuis, elke werkdag open van 8 tot 12 uur, op maandag van 16 tot 18 uur en op woensdag van 14 tot 16 uur. Klik hier voor alle openingsuren per dienst.