Ook bewoners WZC Riethove negatief

6 mei 2020
  Facebook  Twitter  Email  Print
Nadat vorige week alle personeelsleden negatief testten op COVID-19, kreeg WZC Riethove in Oudenburg vandaag het goede nieuws dat ook alle bewoners negatief zijn. Een enorme opluchting voor het volledige team, alsook voor de bewoners en hun families. We hebben als eerste in de regio grote preventieve maatregelen genomen om ons woonzorgcentrum af te sluiten. Geen evidente beslissing maar achteraf gezien wel de juiste.

Op zondag 3 mei 2020 werden alle bewoners getest, een week later dan het personeelsteam. Dat ook alle testen van de bewoners negatief zijn is een bevestiging voor het gevoerde beleid.

We blijven de vinger aan de pols houden en volgen de situatie dag na dag op om het virus alsnog buiten het woonzorgcentrum te houden. Het is nu zeker niet het moment om overmoedig te worden en we blijven de maatregelen dan ook verder opvolgen. Maar het is wel een enorme opsteker zowel voor de familieleden als voor iedereen die zich dag na dag inzet voor onze bewoners.

We blijven ook inzetten op het contact met het thuisfront dat zo belangrijk is in deze toch wel uitzonderlijke tijden. De Skype-gesprekken worden verdergezet, maar er wordt ook gekeken naar nieuwe mogelijkheden zoals bellen van achter het raam zodat bewoners en familie elkaar in het echt kunnen zien.